Для розрахунку кількості теплоти, виділеної при охолодженні свинцевої деталі, можна використати формулу:
Q = m * c * ΔT, де:
Q – кількість виділеної теплоти (в джоулях),
m – маса деталі (в кілограмах),
c – питома теплоємність матеріалу (в джоулях на кілограм на градус Цельсія),
ΔT – зміна температури (в градусах Цельсія).
Підставимо відомі значення в цю формулу:
m = 400 г = 0,4 кг (переведемо масу в кілограми),
c = 140 Дж/(кг·°C),
ΔT = 110 °C – 30 °C = 80 °C.
Тепер розрахуємо кількість виділеної теплоти:
Q = 0,4 кг * 140 Дж/(кг·°C) * 80 °C = 4 480 Дж.
Таким чином, при охолодженні свинцевої деталі масою 400 г від 110 °C до 30 °C виділилася кількість теплоти приблизно 4 480 джоулів.
Для розрахунку кількості теплоти, виділеної при охолодженні свинцевої деталі, можна використати формулу:
Q = m * c * ΔT, де:
Q – кількість виділеної теплоти (в джоулях),
m – маса деталі (в кілограмах),
c – питома теплоємність матеріалу (в джоулях на кілограм на градус Цельсія),
ΔT – зміна температури (в градусах Цельсія).
Підставимо відомі значення в цю формулу:
m = 400 г = 0,4 кг (переведемо масу в кілограми),
c = 140 Дж/(кг·°C),
ΔT = 110 °C – 30 °C = 80 °C.
Тепер розрахуємо кількість виділеної теплоти:
Q = 0,4 кг * 140 Дж/(кг·°C) * 80 °C = 4 480 Дж.
Таким чином, при охолодженні свинцевої деталі масою 400 г від 110 °C до 30 °C виділилася кількість теплоти приблизно 4 480 джоулів.