Яку назву має цей процес?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Процес повернення потенційно небезпечних харчових продуктів, які були представлені чи доставлені кінцевому споживачу, називається відкликанням харчових продуктів.
Відкликання харчових продуктів – це заходи, спрямовані на повернення небезпечного харчового продукту, який продано або передано споживачу, або який є доступним споживачу.
Відкликання харчових продуктів може бути добровільним або обов’язковим. Добровільне відкликання здійснюється виробником або розповсюджувачем харчових продуктів на власний розсуд. Обов’язкове відкликання здійснюється органами державного контролю за харчовими продуктами у разі виявлення небезпечного харчового продукту.
Процес відкликання харчових продуктів включає в себе наступні етапи:
– Визначення небезпечного харчового продукту. На цьому етапі проводиться оцінка ризику, щоб визначити, чи становить харчовий продукт ризик для здоров’я споживачів.
– Ідентифікація небезпечного харчового продукту. На цьому етапі проводиться ідентифікація всіх партій небезпечного харчового продукту, які були випущені на ринок.
– Повідомлення про відкликання. На цьому етапі виробник або розповсюджувач харчових продуктів повідомляє про відкликання органам державного контролю за харчовими продуктами, а також споживачам.
– Повернення небезпечного харчового продукту. На цьому етапі споживачі повертають небезпечний харчовий продукт виробнику або розповсюджувачу.
Відкликання харчових продуктів є важливим заходом для захисту здоров’я споживачів. Воно дозволяє запобігти потраплянню небезпечних харчових продуктів до споживачів і мінімізувати ризик виникнення харчових отруєнь.