Який процес відбувається в холодильник по відношенню до продуктів?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Внутрішня енергія продуктів, покладених в холодильник, змінюється способом теплопередачі, а саме конвекцією. Холодильники працюють за принципом відбирання тепла від продуктів і передачі його в навколишнє середовище. Для цього всередині холодильника встановлені холодильні камери, в яких циркулює холодний газ. Цей газ відбирає тепло від продуктів, які охолоджуються.
Теплопередача конвекцією відбувається за рахунок руху теплого повітря вгору, а холодного – вниз. Холодне повітря опускається вниз, охолоджує продукти, а потім піднімається вгору, де знову охолоджується.
В результаті теплопередачі конвекцією внутрішня енергія продуктів зменшується. Продукти охолоджуються, їх температура знижується.
Крім конвекції, в холодильниках також може відбуватися теплопередача теплопровідністю. Це відбувається через контакт продуктів з холодними поверхнями холодильника. Однак цей спосіб теплопередачі є менш ефективним, ніж конвекція.
Внутрішня енергія продуктів також може зменшуватися за рахунок хімічних реакцій. Наприклад, при окисленні продуктів виділяється тепло, яке відбирається від продуктів. Однак цей спосіб теплопередачі є незначним в порівнянні з теплопередачею конвекцією.
Таким чином, внутрішня енергія продуктів, покладених в холодильник, зменшується в основному за рахунок теплопередачі конвекцією. В результаті продукти охолоджуються, їх температура знижується.