Чому деякий сир має всередині дірки, як великі так і маленькі? З чим це пов’язано?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Деякі види сирів, зокрема швейцарський сир та гауда, мають великі дірки в середині. Це пов’язано з процесом бродіння, що відбувається під час виготовлення цих сирів.
Під час бродіння молочні кислоти, що містяться у молоці, перетворюються на вуглекислий газ та спирт. У процесі росту та розмноження бактерій, що беруть участь у бродінні, утворюються газові бульбашки, які утворюють дірки в сирі. Діаметр дірок може варіюватись, залежно від тривалості та інтенсивності процесу бродіння.
Інші види сирів, такі як чеддер, можуть мати менші дірки або ж не мати їх зовсім. Це залежить від конкретного процесу виготовлення сиру та умов його зберігання.