Яким чином це можна зробити?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Щоб перевести тіло з рідкого стану в твердий, необхідно зменшити його температуру до температури плавлення.
Існує кілька способів зменшити температуру рідини:
– Охолодження. Найпоширеніший спосіб – це охолодження рідини. Це можна зробити за допомогою холодильника, морозильника або просто залишивши рідину на повітрі.
– Зменшення тиску. Зменшення тиску також може призвести до замерзання рідини. Це тому, що тиск сприяє розширенню рідини, що, в свою чергу, вимагає більш високої температури для плавлення.
– Додавання твердої речовини. Додавання твердої речовини до рідини може призвести до її замерзання. Це тому, що тверда речовина діє як ядро кристалізації, навколо якого можуть утворюватися кристали.
У деяких випадках тіло може перейти з рідкого стану в твердий без охолодження. Це відбувається, коли рідина містить кристали, які можуть служити ядрами кристалізації. Наприклад, молоко може застигати при кімнатній температурі, якщо воно містить достатньо кристалів лактози.
Перехід рідини в твердий стан називається кристалізацією. Кристалізація – це процес, за допомогою якого з рідини утворюються кристали. Кристали – це тверді тіла, які мають регулярну структуру.