Що означає слово «сувід»?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Сувід або Су-Від (англ. sous vide, з фр. sous vide — «під вакуумом») — техніка приготування їжі, при якій продукти запечатуються в герметичний вакуумний пакет і потім готуються на водяній або паровій бані протягом тривалого часу (значно довше ніж час приготування традиційним способом, зазвичай від 1 до 7 годин, а в деяких випадках до 48, або більше) та при суворо контрольованій температурі.
Сувід має ряд переваг перед традиційними методами приготування їжі:
– Продукти готуються рівномірно по всій товщині, без сухості або пересушування.
– Зберігаються вітаміни та мінерали, оскільки продукт не контактує з повітрям.
– Зменшується втрата поживних речовин.
– Зменшується ризик виникнення небезпечних мікроорганізмів.
Сувід можна використовувати для приготування різних продуктів, таких як м’ясо, риба, птиця, овочі, морепродукти, фрукти тощо.
Сувід є відносно новим методом приготування їжі, але він швидко набирає популярності. Сувід дозволяє готувати смачні та корисні страви, які неможливо приготувати традиційними методами.