Ферменти – це що таке?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Ферменти – це біологічні білки, які виконують ключову роль у каталізі хімічних реакцій в живих організмах. Ферменти діють як біокаталізатори, що прискорюють реакції, які відбуваються в клітинах та організмах, але при цьому самі не споживаються і не змінюються в процесі реакції.
Приклади ферментів включають ліпази (каталізують розщеплення жирів), амілази (каталізують розщеплення крохмалю), ДНК-полімеразу (копіює ДНК під час реплікації) та багато інших. Ферменти грають критичну роль в біохімічних процесах, необхідних для функціонування живих організмів, і вони використовуються в біотехнології та промисловості для виробництва різних продуктів.