Це можливо? Чи ні?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
За звичайних атмосферних умов (на рівні моря, при нормальному атмосферному тиску), вода кипить при температурі 100 градусів Цельсія. Коли температура води досягає цього значення, вона переходить з рідкого стану в газоподібний стан (водяний пар) під впливом тепла.
Однак за певних умов вода може переходити в газоподібний стан при температурі, яка вища за 100 градусів Цельсія. Це може статися в умовах підвищеного тиску. Якщо тиск збільшується, то і температура кипіння також підвищується. Наприклад, у високогір’ї, де атмосферний тиск нижчий, вода може почати кипіти при температурі, яка менше за 100 градусів Цельсія. Цей ефект використовується при готуванні їжі на великих висотах.