Підкажіть, чому молоко скисає?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Молоко скисає через процес ферментації, який відбувається під впливом бактерій. Основною причиною скисання молока є розмноження молочнокислих бактерій, зокрема бактерій роду Lactobacillus. Ці бактерії перетворюють лактозу (молочний цукор) на молочну кислоту за допомогою ферменту, який вони виділяють.