Чув таку думку від своєї подруги, що не можна воду в чайнику кип’ятити 2 і більше раз, але вона не змогла пояснити чому, може Ви допоможете?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Воду можна кип’ятити двічі, але це може змінити характеристики води.
Коли вода кипить, то її температура піднімається до 100 градусів Цельсія, при цьому вода перетворюється в пар, і розчинені в ній речовини, які не киплять при цій температурі, залишаються в розчині. Якщо після першого кип’ятіння воду знову кип’ятити, то це може призвести до випаровування води і концентрації розчинених речовин, таких як мінерали, солі тощо, що може призвести до зміни смаку та якості води.
Крім того, повторне кип’ятіння може зменшити кількість кисню в воді, який є важливим для здорового росту та функціонування організму. Тому, якщо плануєте пити воду, то краще кип’ятити її один раз, або купувати питну воду, яка має відповідні сертифікати якості та безпеки.