Більшість батонів мають певні надрізи (чи ямочки, не знаю як вони називаються), навіщо вони?
Забули пароль? Будь ласка, введіть адресу електронної пошти. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про це запитання слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цю відповідь слід повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому Ви вважаєте, що про цього користувача слід повідомити.
Наскільки мені відомо, надрізи допомагають утримувати форму батона хліба під час його випікання, оскільки під час підйому тіста відбувається збільшення об’єму тіста і без надрізів батон може втратити свою форму. Також, надрізи дозволяють хлібу випікатися рівномірніше і зберігати свіжість тривалий час, оскільки вони допомагають парові виходити з хліба під час випікання. Крім того, надрізи можуть додати декоративної витонченості до вигляду хліба.